ДЕНЬ МЕДПРАЦІВНИКІВ

Святий Лука є одним із Євангелистів, супутник святого Павла в його апостольських подорожах, за походженням лікар. Його Євангелія-Благовість скерована до всіх народів, адже Бог хоче, щоб всі спаслися, а особливо  грішники, яким подає зворушливі проповіді Ісуса Христа чи події з його життя, такі як: притча про блудного сина; про грішницю яка розкаялась.

18 жовтня в нашій парафії відбулося особливе богослужіння присвячене Покровителю медичних працівників – св. Луки Євангелиста.

Пробощ о. Анатолій на службі привітав усіх причетних до цього свята та звернув увагу, що лікар є подібний до священника, оскільки ”…лікар може неодноразово лікувати й душу. Коли прийде лікар і скаже: ”Не переживайте,все буде гаразд” – людина чомусь заспокоюється і зцілюється її душа ”.Бог прийшов, щоб спасти нас і перемінити наші серця, адже ми не вміємо любити так, як любить нас  Він. Ми любимо людей з якими нам весело, цікаво спілкуватись, від яких отримуємо позитивний заряд. Але коли лежить хвора людина, то хто, як не лікарі розуміють що необхідно примати цю людину так, як робить це Ісус Христос. Тому людині потрібно знаходити сили, щоб навчитись любити, ці жести ми можемо черпати з Євхаристії, а зокрема в одній з її основних частин  – благословінні.

Бог постійно нас благословить, а благословити – це означає бажати добра для іншої людини, говорити про неї з повагою, обдаровувати її надією та любов’ю, проявляти  цю любов у вчинках, показувати що ця людина важлива в наших очах. Тому, маємо вчитись в Ісуса Христа наслідувати жест благословення. Іншим, не менш важливим жестом є ламання; в ньому ми мусимо навчитись ламати свої плани, бо хтось потребує допомоги. Далі, Господь вчить роздавати, щоб бути дивовижним даром любові для інших.

На завершення Служби Божої настоятель благословив всіх медпрацівників і запросив на солодкий стіл аби разом розділити радість свята.

Валерія, наша парафіянка

Поширити:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *